Fritid på gymnasiet – Parmesanens Herre 1. del

Mælken og dens mange medkrigere, sværdpølser, kølleoste, buerødbeder osv. Besejrede nullermændenes enorme hær på køkkenbordssletten ikke langt fra spækbrætsbyen. Slaget blev sidenhen kaldt for det store dørslag.

Mange år senere. Mælken og dens følge af trofaste venner stævner ud for at smide parmesanen i den store gryde med kogende minestrone. Det var en lang og farefuld færd, men de skulle nok klare den. Første skridt på eventyret var at krydse de skumle skuffers bjerge. De ville først være gået rundt om, men køkkenvasken var i vejen så de blev nødt til at gå under de skumle skuffers bjerge.
Inde i bjerget finder mælken og hans venner, kølleosten Skimmelsvamps fætter, den store gamle Ole, Kongeost under de skumle skuffers bjerge.
Da de kom ind i bjerggangene, opdagede de at alle de oste, som førhen havde levet i skufferne, var rådnet og var blevet mugne. Mælken og hans følge skulle lige til at forlade skuffen, da de blev angrebet af opvaskebørsten fra dunkelhedens håndvask. Følgeskabet flygtede ind i skuffen igen, som faldt i med et smæld. De blev nu nød til at fortsætte fremad. Den store gamle Ole, Kongeost under bjerget, var død og begravet i den store osteklokke med gyldne farver og trækant. Med ostehulsskriften stod der på klokken: ”Den store gamle Ole, Kongeosten under de skumle skuffers bjerge. Gik til på holdbarhedsdatoen d. 13/3 2147 i køkkenets 3. ommøblering.
Pludselig hører de en lyd fra skuffen ved siden af. Sværdpølsen Boredomhir ruller derhen for at se sog omkring, da en dessertgaffel flyver hen imod ham. Han når lige at undvige og ser en stor flok skeer komme hoppende med en stor pålægsgaffel på slæb. Flere dessertgafler kommer flyvende og følgeskabet gør sig klar til kamp mod de flere hundrede skeer. De første kommer hoppende ind i skuffen og kampen begynder. Dessertgafler flyver fra både teskeerne og fra buerødbeden Legoklods. Brødknivene svinges mod hinanden, mens vidunder bouillonen Grand-alf skyder magiske smagsstoffer af sted, som ødelægger teskeerne. Desuden bøjes en del af dem også af Uri-besværgelsen. Selvom de kæmper godt, er der desværre er der for mange teskeer, så følgeskabet bliver nød til at flygte. De løber mod køkkenknivsbroen, som går mellem 2 skuffer. Hvis de kan nå over broen har de mulighed for at rede sig ud af bjergene. Pludselig hørtes en dyb klang og en lyd, som når en stor kniv trækkes ud af den skede. Følgeskabet skynder sig videre, mens de skrækslagne teskeer flygter til alle sider.

Phillip Phoelich og venner, Køge Gym. 2009

 

Reklamer
Published in: on 11. oktober 2010 at 20:01  Skriv en kommentar  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://phillipphoenix.wordpress.com/2010/10/11/fritid-pa-gymnasiet-%e2%80%93-parmesanens-herre-1-del/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: